4 Nisan 2012 Çarşamba

Doğal Güzellik İçin Argan Yağı


Her kadın doğal yollar ile güzelliğini korumayı yada arttırmayı ister. Kişi dış görünüşünün vermiş olduğu olumsuzluklar yüzünden psikolojik sorunlar yaşayabilir. Argan yağı ile vücudunuzu koruyabilir, yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Argan yağı dünya genelinde sadece Fas’ın belirli bir bölgesinde yetişebilmektedir. Türü gün geçtikçe tükenmekte olan argan ağacı unesco dünya mirasları arasında gösterilmektedir. Üretimi oldukça zahmetli olduğundan dolayı diğer bitkisel yağlara göre biraz daha pahalıdır. Ülkemizde de bir çok ünlünün güzelliklerini argan yağı ile korudukları ve sürekli olarak kullanıldıkları bilinmektedir. Film setlerindeki ünlülerinden bazılarının da argan yağı kullandıkları bilinmektedir. Argan yağının vücudumuzdaki belirli bölge ve dokulara birçok faydası vardır.
Aragan Yağının Saç’a Faydaları
Yaşlanma ile beraber saçlarımız da kurur ve eski güzel görümünü ve canlılığını kaybeder. Saç derimiz miktarda sebum yağı üreterek saçın kendi dokusunu korumasına ve canlılığına destek olmasını sağlar. Vücut, yaş ilerledikçe sebum yağı üretimini azaltır. Bu nedenle saç da yıpranmalar ve dökülmeler meydana gelir. Bu yüzden saçımız neme ihtiyaç duyar. Argan yağı içindeki yüksek miktardaki E vitamini ile saçı nemlendirerek eski görünümüne kavuşturur. Solgun ve kırılgan saçlarınızı onararak eski görünümüne tekrar kavuşturur. Argan yağını günlük ve düzenli olarak her gün saç derisine ve saça uygulamanın saç dökülmesini de engellediği söylenmektedir. Kimyasal şampuanlara maruz kalan saçlarımız argan yağı ile doğal ve canlı görünümüne tekrar kavuşacaktır.
Argan Yağının Sivilcelere Karşı Kullanılması
Ergenlikten itibaren her kız ve erkekte, yüz bölgesinde sivilce görülmeye başlar. Kimi zaman stres ve sıkıntıdan, kimi zaman yağlı yiyeceklerin kimi zaman da alerji yapıcı yiyeceklerin tüketilmesi sonucu çıkabilir. Argan yağının sivilceleri küçültüp yok ettiği, deri üzerinde iz bırakmadığı bilinmektedir ve bu bir gerçektir. Argan yağını yüzünüzü temizce yıkadıktan sonra bir pamuk veya yumuşak bir beze damlatarak sivilcelerinizin üzerine yada sivilce çıkması ihtimal yerler olarak gördüğünüz yerlere uygulayabilirsiniz. Yüzünüzdeki ergenlik döneminden kalma sivilce izerine de uygulayabilirsiniz ve kullanıcı yorumlarına bakıldığında kullananların yüzlerinde hiç iz kalmadığını belirttiklerini görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder