9 Nisan 2012 Pazartesi

Argan Yağını Vücumuzun Hangi Bölgelerinde Kullanabiliriz?


Evet sevgili ziyaretçiler bu konu da sizlere argan yağının vücudumuzda hangi bölgelerde kullanıldığında nasıl fayda sağlayacağından bahsedeceğim. Daha önce argan yağının faydalarından bahsetmiştik diğer yazılarımızda. Şimdi ise biraz daha derinlere inerek argan yağının vücudun hangi bölgelerinde nasıl kullanılacağını ve nasıl etki vereceğini göreceğiz. Argan yağı güçlü nemlendirici etkisi ile vücudumuzun her alanında kullanılabilecek doğal bir güzellik maddesidir. Normal yağlardan farkı bu yağın sadece Fas’ın belirli bir bölgesinde yetişebilmesi ve üretiminin meşakkatli olmasıdır. Bu nedenle de fiyatı diğer bitkiden sıkılma yağlara göre biraz daha pahalıdır. Şimdi vücudumuzda nerelere nasıl uygulayacağımızı ve etkilerinin neler olacağını görelim;

Argan Yağı ile Tırnak Bakımı


Argan yağını vücudumuzun her alanında olduğu gibi tırnak bakımı yaparken de kullanabilirsiniz. Argan yağını ve ona eşit miktarda sıkılmış limon suyunu karıştırarak tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Bu işlemi özellikle akşamları yatmadan önce iyice temizlenmiş tırnaklara uygulamalısınız. Bu sayede kırılgan tırnaklarınızın güçlenmesine ve kendini onarmasına yardımcı olacaktır. Bu işlemi haftada bir kez gece yatmadan önce, elleri iyice temizledikten sonra yapmanız yeterli olacaktır. Eşit miktar da limonsuyu ve argan yağı bir kabın içerisinde karıştırılır ve parmak uçları yani tırnaklar bu karışımın içinde 15 dakika kadar bekletilir. Bu işlemi haftada bir kez yapmanız yeterli olacaktır.
Argan Yağı ile Yüz Bakımı
Argan yağını yüz güzelliğinizi korumak ve arttırmak için kullanabilirsiniz. Yüzünüzü temizledikten sonra birkaç damla uygulamak yeterli olucaktır. Yağı parmağınız yardımıyla yüzünüze hafif masajlı bir şekilde uygulamanız yeterli olucaktır. Cildinizin kısa bir süre de gençleştiğini hissediceksiniz.

Argan Yağı ile Masaj Yapabilirsiniz


Evet, argan yağı etkili bir vücut yağı olduğunu söylemiştik. İyi de bir masaj yağı olarak kullanılabilinir. Tercihen duştan ya da banyodan çıktıktan sonra avuç içine bir miktar alıp kendinize veya bir başkasına yapabilirsiniz. Tabii başkası da aynı işlemi size yapar. Masaj yaptığınız bölgelerin yumuşayıp esnekliğinin arttığını görebilirsiniz. Masaj sonrası tekrar duş almanıza gerek kalmaz. Argan yağı etkili sonuçlar alabileceğiniz doğal bir cilt bakım ürünüdür.

1 yorum:

  1. Argan yağının orjinali nasıl anlaşılır? Kokusu nasıl olmalıdır?

    YanıtlaSil