22 Nisan 2012 Pazar

Argan Yağının Yaşlandırmayı Engelleyen Etkisi


Günümüzün en büyük sorunlarından biri de kuşkusuz erken yaşlanmadır. Günümüzde olumsuz hava koşulları, kimyasal parfüm ve deodorantlar, egzoz dumanları gibi bir çok dış etmenden dolayı cildimiz yıpranmakta ve erken yaşlanmaktadır. Argan yağı cildi yenileyici etkisinin ve cildi koruyucu özelliğinin yanı sıra anti aging özelliği yani yaşlılığı önleyici etkisi ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Daha yaşlanmadan cildimizde kırışıklıklar meydana gelmeye başlıyor, cilt kuruyarak dış görünüşü kötüleşiyor. Tam bu sırada devreye argan yağı giriyor.

Argan Yağını Yaşlanmayı Engelleyen Etkisi


  • Argan yağı cildi yumuşatarak nemlenmesine ve kurumaya karşı 
  • Gündüz ve gece kullanımı sonucunda nemli ve kuru cilt arasında mükemmel bir denge kurar
  • Gece yatmadan önce kullanılması durumunda uyku boyunca cildi onarır, yumuşaklığını ayarlar, yaşlanmaya karşı cildi muhafaza eder
  • Nemlendirici özelliği çok etkilidir. Dışarıdan cildimize gelecek tüm fiziksel ve kimyasal olumsuzluklara karşı cildi koruyarak yaşlamayı geciktirir.

Yaşlanmanın Nedenleri Nelerdir?

1)Kromozomlar da bulunan DNA hücrelerinin hasar görmesi sonucunda cilt erken yaşlanır.
2)Hücre zarında bulunan mitokondrium isimli organcığın hasar görmesi ciltte yaşlılığa sebep olur.
3)Vücutta bulunan yağların hasar görmesi durumunda ciltte yaşlanmalar başlayabilir.
4)Hormonal bozukluklar yaşlılığın sebeplerindendir.
5)Beslenme bozuklukları da yaşlılığın belirtilerinin erken yaşta başlamasına sebep olabilir bu nedenle düzenli beskenmeliyiz.

Anti Aging Nedir?

Antiaging kelimesi aslında yaşlılığı önlemek anlamına gelse de yaşlanmayı önlemek anlamıyla kullanılır. Çünkü bilim ne kadar gelişirse gelişsin yaşlılığı engelleyemez. Herkes bir gün ölecektir ve bundan kurtulmamız imkansızdır. Bundan dolayı anti aging kelimesi sağlıklı yaşlanmak veya yaşlılıkta sağlıklı olmak anlamları ile kullanılmaktadır. İnsan biyolojisi gereği doğar, bebek çağında çeşitli bilgilere sahip olur, büyür olgunlaşır ve zamanla da yaşlanır bundan kaçmak imkansızdır. Kişi ancak fiziki ameliyatlar ile yaşlılığın belirtilerinden kurtulabilir ancak bu işlemler sağlık açısında ne derece sağlıklıdır bu da bir başka tartışma konusudur. Yaşı ileri yaşlarda olmadığı halde vücudun da yaşlılık belirtileri olan insanlar vardır bu belirtilere erken yaşlanma belirtileri, bu olaya da biyolojik olarak erken yaşlanma diyebiliriz.
dalaman transfer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder