22 Mart 2012 Perşembe

Argan Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Elde edilir?

Argan Yağı Nedir?


Argan yağı Fas'da yetişen Argania spinosa ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Tüm dünyada kozmetik alanında kullanılmaya başlayan argan yağı, dünyaca ünlü markaların anti-aging ürünlerinde hammade olarak kullanılmaktadır.
Kendine has bir kokusu olan argan yağı, günlük kullanımda kokusuz olması için kozmetik alanı için soğuk baskılama yöntemi ile elde edilir.



Argan Yağının Yapımı




Argan yağının dünyada bu kadar önemli bir hale gelmesi ile Fas'lı kadınlar için geçim kaynağı haline gelmiş, önemli bir istihdam sağlamıştır.



Argan Yağı Nerelerde Kullanılır?


Argan yağı neredeyse tüm vücutta kullanılabilir, Ciltte, saçlarda, yüzde ve hatta göz çevresinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder