17 Nisan 2012 Salı

Argan Yağının Kullanış Şekli ve Etkileri

Evet değerli ziyaretçiler sizlere daha önceden Argan Yağı Hakkında konusunda argan yağı hakkında genel bir bilgi vermiştik. Şimdi ise daha detaylara inmeyi planlıyorum. Öncelikle argan yağı kullanımdan iyi ve olumlu bir sonuç almak istiyorsanız öncelikle bu yağı temiz bir cilde uygulamanız gerekmektedir. Duş aldıktan veya banyo yaptıktan sonra vücudunuza uygulamanız en verimli sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Bundan önceki makalemizde sizlere argan yağının Fas da yetişmekte olan argan ağaçlarında yetiştiğini söylemiştik. Faslı kadınların güzellik sırrı argan yağının cil sağlığı üzerinde birçok etkisi olduğu bilinmektedir. Tamamen doğal yollarla üretilen ve sıkımı yapılan bu yağın cilt sağlığı üzerindeki etkilerinde bahsedelim biraz da;
  • Argan yağı cildi yumuşatarak deriyi besler, güneşin zararlı etkilerinden cildi korur ve derideki çatlamaları engeller
  • Geceleri tüm cilt çeşitleri için mükemmel bir etki oluşturur cildin yumuşaklık oranını dengeler
  • Cildi nemlendirici etkisi oldukça güçlü olan argan yağı, cildi, dışarıdan gelecek kötü hava, güneş ışınları, rüzgar, aşırı soğuk ve sıcağa karşı koruyarak derinin çatlamasını ve erken kırışmayı geciktirerek yaşlanmayı geciktirir.
  • Argan yağının tavsiye edilen kullanım miktarı haftada 2-3 kere temiz bir cilde hafif bir masaj ile birlikte sürerek deriye yedirilmesi tavsiye edilir.
  • Yüksek bir etki için argan yağını gece yatmadan önce kullanmak tavsiye edilmektedir.

Argan yağının etkisinden yararlanmak için en az haftada bir kez, yukarıda da önemle üstünde durduğumuz gibi temiz bir cilde uygulanmalıdır. Bunun için banyodan çıktıktan sonra vücudunuza uygulamak daha etkili olacaktır. Gün içinde o kadar çok şey yapıyoruz ki derideki gözenekler zamanla tıkanıyor derinin nefes almasını dahi önlüyor. Banyo yaptığımız zaman bu gözenekler sıcağın ve temiz suyun etkisi ile açılıyor. Açılan gözeneklere haftada en az bir kez argan yağını yedirerek sürün ve yatağınıza uzanın. Vücudunuzdaki rahatlamayı ve olumlu etkiyi kendiniz hissedeceksiniz. İlerleyen makalelerimizde argan yağını daha detaylı olarak inceleyeceğiz ve alt konularına ineceğiz. Bizi takip etmeye devam edin pişman olmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder