22 Nisan 2012 Pazar

Argan Yağının Yaşlandırmayı Engelleyen Etkisi


Günümüzün en büyük sorunlarından biri de kuşkusuz erken yaşlanmadır. Günümüzde olumsuz hava koşulları, kimyasal parfüm ve deodorantlar, egzoz dumanları gibi bir çok dış etmenden dolayı cildimiz yıpranmakta ve erken yaşlanmaktadır. Argan yağı cildi yenileyici etkisinin ve cildi koruyucu özelliğinin yanı sıra anti aging özelliği yani yaşlılığı önleyici etkisi ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Daha yaşlanmadan cildimizde kırışıklıklar meydana gelmeye başlıyor, cilt kuruyarak dış görünüşü kötüleşiyor. Tam bu sırada devreye argan yağı giriyor.

Argan Yağını Yaşlanmayı Engelleyen Etkisi


  • Argan yağı cildi yumuşatarak nemlenmesine ve kurumaya karşı 
  • Gündüz ve gece kullanımı sonucunda nemli ve kuru cilt arasında mükemmel bir denge kurar
  • Gece yatmadan önce kullanılması durumunda uyku boyunca cildi onarır, yumuşaklığını ayarlar, yaşlanmaya karşı cildi muhafaza eder
  • Nemlendirici özelliği çok etkilidir. Dışarıdan cildimize gelecek tüm fiziksel ve kimyasal olumsuzluklara karşı cildi koruyarak yaşlamayı geciktirir.

Yaşlanmanın Nedenleri Nelerdir?

1)Kromozomlar da bulunan DNA hücrelerinin hasar görmesi sonucunda cilt erken yaşlanır.
2)Hücre zarında bulunan mitokondrium isimli organcığın hasar görmesi ciltte yaşlılığa sebep olur.
3)Vücutta bulunan yağların hasar görmesi durumunda ciltte yaşlanmalar başlayabilir.
4)Hormonal bozukluklar yaşlılığın sebeplerindendir.
5)Beslenme bozuklukları da yaşlılığın belirtilerinin erken yaşta başlamasına sebep olabilir bu nedenle düzenli beskenmeliyiz.

Anti Aging Nedir?

Antiaging kelimesi aslında yaşlılığı önlemek anlamına gelse de yaşlanmayı önlemek anlamıyla kullanılır. Çünkü bilim ne kadar gelişirse gelişsin yaşlılığı engelleyemez. Herkes bir gün ölecektir ve bundan kurtulmamız imkansızdır. Bundan dolayı anti aging kelimesi sağlıklı yaşlanmak veya yaşlılıkta sağlıklı olmak anlamları ile kullanılmaktadır. İnsan biyolojisi gereği doğar, bebek çağında çeşitli bilgilere sahip olur, büyür olgunlaşır ve zamanla da yaşlanır bundan kaçmak imkansızdır. Kişi ancak fiziki ameliyatlar ile yaşlılığın belirtilerinden kurtulabilir ancak bu işlemler sağlık açısında ne derece sağlıklıdır bu da bir başka tartışma konusudur. Yaşı ileri yaşlarda olmadığı halde vücudun da yaşlılık belirtileri olan insanlar vardır bu belirtilere erken yaşlanma belirtileri, bu olaya da biyolojik olarak erken yaşlanma diyebiliriz.
dalaman transfer

17 Nisan 2012 Salı

Argan Yağının Kullanış Şekli ve Etkileri

Evet değerli ziyaretçiler sizlere daha önceden Argan Yağı Hakkında konusunda argan yağı hakkında genel bir bilgi vermiştik. Şimdi ise daha detaylara inmeyi planlıyorum. Öncelikle argan yağı kullanımdan iyi ve olumlu bir sonuç almak istiyorsanız öncelikle bu yağı temiz bir cilde uygulamanız gerekmektedir. Duş aldıktan veya banyo yaptıktan sonra vücudunuza uygulamanız en verimli sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Bundan önceki makalemizde sizlere argan yağının Fas da yetişmekte olan argan ağaçlarında yetiştiğini söylemiştik. Faslı kadınların güzellik sırrı argan yağının cil sağlığı üzerinde birçok etkisi olduğu bilinmektedir. Tamamen doğal yollarla üretilen ve sıkımı yapılan bu yağın cilt sağlığı üzerindeki etkilerinde bahsedelim biraz da;
  • Argan yağı cildi yumuşatarak deriyi besler, güneşin zararlı etkilerinden cildi korur ve derideki çatlamaları engeller
  • Geceleri tüm cilt çeşitleri için mükemmel bir etki oluşturur cildin yumuşaklık oranını dengeler
  • Cildi nemlendirici etkisi oldukça güçlü olan argan yağı, cildi, dışarıdan gelecek kötü hava, güneş ışınları, rüzgar, aşırı soğuk ve sıcağa karşı koruyarak derinin çatlamasını ve erken kırışmayı geciktirerek yaşlanmayı geciktirir.
  • Argan yağının tavsiye edilen kullanım miktarı haftada 2-3 kere temiz bir cilde hafif bir masaj ile birlikte sürerek deriye yedirilmesi tavsiye edilir.
  • Yüksek bir etki için argan yağını gece yatmadan önce kullanmak tavsiye edilmektedir.

Argan yağının etkisinden yararlanmak için en az haftada bir kez, yukarıda da önemle üstünde durduğumuz gibi temiz bir cilde uygulanmalıdır. Bunun için banyodan çıktıktan sonra vücudunuza uygulamak daha etkili olacaktır. Gün içinde o kadar çok şey yapıyoruz ki derideki gözenekler zamanla tıkanıyor derinin nefes almasını dahi önlüyor. Banyo yaptığımız zaman bu gözenekler sıcağın ve temiz suyun etkisi ile açılıyor. Açılan gözeneklere haftada en az bir kez argan yağını yedirerek sürün ve yatağınıza uzanın. Vücudunuzdaki rahatlamayı ve olumlu etkiyi kendiniz hissedeceksiniz. İlerleyen makalelerimizde argan yağını daha detaylı olarak inceleyeceğiz ve alt konularına ineceğiz. Bizi takip etmeye devam edin pişman olmazsınız.

9 Nisan 2012 Pazartesi

Argan Yağını Vücumuzun Hangi Bölgelerinde Kullanabiliriz?


Evet sevgili ziyaretçiler bu konu da sizlere argan yağının vücudumuzda hangi bölgelerde kullanıldığında nasıl fayda sağlayacağından bahsedeceğim. Daha önce argan yağının faydalarından bahsetmiştik diğer yazılarımızda. Şimdi ise biraz daha derinlere inerek argan yağının vücudun hangi bölgelerinde nasıl kullanılacağını ve nasıl etki vereceğini göreceğiz. Argan yağı güçlü nemlendirici etkisi ile vücudumuzun her alanında kullanılabilecek doğal bir güzellik maddesidir. Normal yağlardan farkı bu yağın sadece Fas’ın belirli bir bölgesinde yetişebilmesi ve üretiminin meşakkatli olmasıdır. Bu nedenle de fiyatı diğer bitkiden sıkılma yağlara göre biraz daha pahalıdır. Şimdi vücudumuzda nerelere nasıl uygulayacağımızı ve etkilerinin neler olacağını görelim;

Argan Yağı ile Tırnak Bakımı


Argan yağını vücudumuzun her alanında olduğu gibi tırnak bakımı yaparken de kullanabilirsiniz. Argan yağını ve ona eşit miktarda sıkılmış limon suyunu karıştırarak tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Bu işlemi özellikle akşamları yatmadan önce iyice temizlenmiş tırnaklara uygulamalısınız. Bu sayede kırılgan tırnaklarınızın güçlenmesine ve kendini onarmasına yardımcı olacaktır. Bu işlemi haftada bir kez gece yatmadan önce, elleri iyice temizledikten sonra yapmanız yeterli olacaktır. Eşit miktar da limonsuyu ve argan yağı bir kabın içerisinde karıştırılır ve parmak uçları yani tırnaklar bu karışımın içinde 15 dakika kadar bekletilir. Bu işlemi haftada bir kez yapmanız yeterli olacaktır.
Argan Yağı ile Yüz Bakımı
Argan yağını yüz güzelliğinizi korumak ve arttırmak için kullanabilirsiniz. Yüzünüzü temizledikten sonra birkaç damla uygulamak yeterli olucaktır. Yağı parmağınız yardımıyla yüzünüze hafif masajlı bir şekilde uygulamanız yeterli olucaktır. Cildinizin kısa bir süre de gençleştiğini hissediceksiniz.

Argan Yağı ile Masaj Yapabilirsiniz


Evet, argan yağı etkili bir vücut yağı olduğunu söylemiştik. İyi de bir masaj yağı olarak kullanılabilinir. Tercihen duştan ya da banyodan çıktıktan sonra avuç içine bir miktar alıp kendinize veya bir başkasına yapabilirsiniz. Tabii başkası da aynı işlemi size yapar. Masaj yaptığınız bölgelerin yumuşayıp esnekliğinin arttığını görebilirsiniz. Masaj sonrası tekrar duş almanıza gerek kalmaz. Argan yağı etkili sonuçlar alabileceğiniz doğal bir cilt bakım ürünüdür.

4 Nisan 2012 Çarşamba

Doğal Güzellik İçin Argan Yağı


Her kadın doğal yollar ile güzelliğini korumayı yada arttırmayı ister. Kişi dış görünüşünün vermiş olduğu olumsuzluklar yüzünden psikolojik sorunlar yaşayabilir. Argan yağı ile vücudunuzu koruyabilir, yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Argan yağı dünya genelinde sadece Fas’ın belirli bir bölgesinde yetişebilmektedir. Türü gün geçtikçe tükenmekte olan argan ağacı unesco dünya mirasları arasında gösterilmektedir. Üretimi oldukça zahmetli olduğundan dolayı diğer bitkisel yağlara göre biraz daha pahalıdır. Ülkemizde de bir çok ünlünün güzelliklerini argan yağı ile korudukları ve sürekli olarak kullanıldıkları bilinmektedir. Film setlerindeki ünlülerinden bazılarının da argan yağı kullandıkları bilinmektedir. Argan yağının vücudumuzdaki belirli bölge ve dokulara birçok faydası vardır.
Aragan Yağının Saç’a Faydaları
Yaşlanma ile beraber saçlarımız da kurur ve eski güzel görümünü ve canlılığını kaybeder. Saç derimiz miktarda sebum yağı üreterek saçın kendi dokusunu korumasına ve canlılığına destek olmasını sağlar. Vücut, yaş ilerledikçe sebum yağı üretimini azaltır. Bu nedenle saç da yıpranmalar ve dökülmeler meydana gelir. Bu yüzden saçımız neme ihtiyaç duyar. Argan yağı içindeki yüksek miktardaki E vitamini ile saçı nemlendirerek eski görünümüne kavuşturur. Solgun ve kırılgan saçlarınızı onararak eski görünümüne tekrar kavuşturur. Argan yağını günlük ve düzenli olarak her gün saç derisine ve saça uygulamanın saç dökülmesini de engellediği söylenmektedir. Kimyasal şampuanlara maruz kalan saçlarımız argan yağı ile doğal ve canlı görünümüne tekrar kavuşacaktır.
Argan Yağının Sivilcelere Karşı Kullanılması
Ergenlikten itibaren her kız ve erkekte, yüz bölgesinde sivilce görülmeye başlar. Kimi zaman stres ve sıkıntıdan, kimi zaman yağlı yiyeceklerin kimi zaman da alerji yapıcı yiyeceklerin tüketilmesi sonucu çıkabilir. Argan yağının sivilceleri küçültüp yok ettiği, deri üzerinde iz bırakmadığı bilinmektedir ve bu bir gerçektir. Argan yağını yüzünüzü temizce yıkadıktan sonra bir pamuk veya yumuşak bir beze damlatarak sivilcelerinizin üzerine yada sivilce çıkması ihtimal yerler olarak gördüğünüz yerlere uygulayabilirsiniz. Yüzünüzdeki ergenlik döneminden kalma sivilce izerine de uygulayabilirsiniz ve kullanıcı yorumlarına bakıldığında kullananların yüzlerinde hiç iz kalmadığını belirttiklerini görebilirsiniz.