22 Mart 2012 Perşembe

Argan Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Elde edilir?

Argan Yağı Nedir?


Argan yağı Fas'da yetişen Argania spinosa ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Tüm dünyada kozmetik alanında kullanılmaya başlayan argan yağı, dünyaca ünlü markaların anti-aging ürünlerinde hammade olarak kullanılmaktadır.
Kendine has bir kokusu olan argan yağı, günlük kullanımda kokusuz olması için kozmetik alanı için soğuk baskılama yöntemi ile elde edilir.



Argan Yağının Yapımı




Argan yağının dünyada bu kadar önemli bir hale gelmesi ile Fas'lı kadınlar için geçim kaynağı haline gelmiş, önemli bir istihdam sağlamıştır.



Argan Yağı Nerelerde Kullanılır?


Argan yağı neredeyse tüm vücutta kullanılabilir, Ciltte, saçlarda, yüzde ve hatta göz çevresinde kullanılır.

20 Mart 2012 Salı

ARGAN YAĞI NEDİR?


Argan yağı argan ağacının meyveleri olan – Argania spinosa – yemişinden elde edilir. Bu ağaç kurak bölgelerde mükemmel bir şekide yetişen ve su bulabilmek için kökleri çok derinlere kadar inerek böylece toprağa tutunurak erozyon tehlikesinin önlenmesine yardım eden bir ağaçtır. Bu ağaç Fas’ın güney batısında 700 bin ile 800 bin hektarlık bir bölgede yetişmektedir. Bir çok gazetede “Fas’ın sıvı altını argan yağı” başlıkları ile argan yağının faydaları hakkında bilgi verilmiştir. Argan yağı argan ağacının zeytine benzer yeşil meyvelerinden elde edilmektedir. Yağın üretimi tamamı ile elle yapılmaktadır. Meyvenin kabukları kırıldıktan sonra el değirmenleri ile öğütülür ve yağ çıkarma esnasında hiçbir kimyasal veya elektronik madde kullanılmaz. Bu sayede yüksek besin kalitesini muhafaza etmiş olur.
Argan yağı içerisindeki vitaminler (omega-9, omega-6, Steroller, felurik asit, E vitamini ve güçlü antioksidanlar) sayesinde cilde ki kırışıklıkları engellediği, yaşlandırmayı geciktirdiği, cidi kısa sürede nemlendirdiği ve cilt hücrelerinin kendini yenilemesini sağladığı bilinmektedir. E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağ zeytinyağından tam 3 kat daha fazla vitamine sahiptir. Fas’lı kadınların geçmişten beri kullanmış oldukları argan yağı günümüzde nesli tükenmekte olan ve faydaları dünya çapında bilimsel gerçekler ile kanıtlanmış olan bir yağdır ve kadınların gözde bakım ürünlerinden biridir.

3 Mart 2012 Cumartesi

Antakya biberi

Son günlerde basında antakya biberi haplarının içeriğinde bazı zararlı kimyasalların bulunduğuna dair haberler çıktı. Ancak bu haber tüm antakya biberi hapılarınıda zan altında bırakmıştır. Haberde yer alan ürün aslında antakya biberi olarak değil biber hapı olarak uzun zamandır piyasada yer almaktaydı.
Ancak piyasada antakya biberi olarak satılan çoğu ürünün içeriğinde söz konusu zararlı kimyasallar bulunmadığı gibi içeriklerinde hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Markamed adıyla satılan ve zaten Mesut Yar'ın tanıtımını yaptığı ürünün içerik raporuda satılan sitelerden görülebilmektedir. Bu raporda açıkca ürünün içeriğinde hiçbir kimyasal bulunmadığı anlaşılmaktadır.